24 Mart 2016 Perşembe

KABAK FLAN/ sebze yemekleri

"Flan" kelime anlamı börek de olsa, aslında puding/krem karamel/ sufle kıvamında; tatlısı da tuzlusu da yapı lan bir ürün. Unsuz, (veya eser miktarda) esas bağlayıcısı yumurta olan bu klasiği ben kabakla denedim.

Malzemeler; 2 adet kabak, 2 adet yumurta, 1/2 demet dereotu veya nane,  1/2 kutu krema, tuz, karabiber, 3 kaşık izmir tulum rendesi, 3 kaşık donmuş bezelye, servis için peynir ve nar ekşisi veya balzamik sirke


Kabakları soymadan /ki flan daha yeşil oluyor/ irice doğrayıp yumuşayana dek haşlayın. İyice süzüp kuruttuk tan sonra yumurta, peynir rendesi, dereotu, krema ve baharat ile beraber rondodan geçirin. İçine bezelye ila ve edip harmanladıktan sonra yağladığınız sufle kaplarına paylaştırın. 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirdikten sonra oda sıcaklığına getirin. Ya bu aşamada, ya da 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra nar ekşisi ve peynir ile beraber servis edin. Ben üşendim ama kabı çevirip flanı çıkartarak daha da şık bir su num sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder