Google+ Followers

24 Mart 2016 Perşembe

YULAFLI GALETA/ hamurişleri

Malzemeler; 175 gr tam buğday unu, 175 gr yulaf kepeği, tuz, kekik, 1 çay kaşığı karbonat, 75 gr tereyağı, (oda sıcaklığında/margarin de olabilir!) 6-7 kaşık soğuk su, isteğe göre 100 gr taze peynir, üzeri için 2 kaşık  çekirdek içi veya yulaf ezmesi

Bütün kuru malzemeyi bir kasede harmanlayın. Tereyağını ve kıvamını kıtır kıtır değil de daha kurabiyemsi istiyorsanız peyniri ilave edin. Elinizle bir top haline getirip soğuk su ekleyerek galeta/kurabiye kıvamını tuttu run. Tezgahta açıp kare veya yuvarlak kesin. Yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine dizerek üzerilerine çekir dek içi veya yulaf ezmesi serpiştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder