3 Mart 2016 Perşembe

FIRIN KEREVİZ/ sebze yemekleri

Eğer tüm sebzeleri benim gibi seviyorsanız, farklı pişirme şekilleri ile değişik lezzetlerde tüketmek daha da hari ka.. Bu tarif; Jamie Oliver'e ait.

Malzemeler; 1 adet orta boy kereviz, defne yaprağı, 3-4 diş sarımsak, tuz, karabiber, zeytinyağı, 1-2 kaşık te reyağı, taze kekik ve biberiye, 1 adet limon

Kerevizi soymadan fırçalayarak iyice yıkayın. Tabii ben ustanın yalancısıyım, isteğe göre kerevizi "kuş" haline getirmeden ince ince soyabilirsiniz de. Kurulayıp büyük bir parça alüminyum folyonun ortasına oturtarak tuz, karabiber, taze baharatlar ve zeytinyağı ile iyice ovalayın. Çeşitli yüzeylerine defne yaprağı ve sarımsak dişleri ve dilimlediğiniz limonu serpiştirip folyoyu alttan üste doğru sıkıştırarak kapatmaya başlayın. Ağız kısmına geldiğinizde en üste tereyağ koyup folyoyu sıkıca kapatın. Kerevizi fırında lokum gibi olana dek pişirdikten sonra dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder