Google+ Followers

3 Mart 2016 Perşembe

PEYNİRLİ ÇÖREK/ hamurişleri

Malzemeler; 1 bardak tam buğday unu, ( Tabii ki klasik un ile de yapabilirsiniz. Ancak diyet programımı ya şam biçimim haline getirebilmek için tüm tariflerde bu tür yorumlamalar yapıyorum, takdir sizin) 1 bardak buğ day kepeği, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı karbonat, 2 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 bar dak kaşar peyniri rendesi (veya çedar), 1 bardak süt, 100 gr erimiş tereyağı, 1 avuç kıyılmış maydanoz, 2-3 sap kıyılmış taze soğan

Bir kapta un, buğday kepeği, kabartma tozu, karbonat, şeker ve tuzu harmanlayın. Erittiğiniz yağı süt ile çır pın. Islak malzemeler ile kuru malzemeleri karıştırdıktan sonra kıydığınız yeşillikleri ve rende kaşarı ilave ede rek yoğurun. Hamur biraz cıvık olacaktır. Unlu zeminde yassıltarak tekerlek haline getirip halkalar halinde ke sin. Yağlı kağıt döşeli fırın tepsisine çörekleri yerleştirip 200 derecede ısıtılmış fırına verin. Yaklaşık 20 dakika sonra pişen çöreklerinizi kahvaltı ekmeği olarak tüketebilirsiniz, niye? Çünkü yakışıyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder