3 Mart 2016 Perşembe

KARNABAHAR TABANLI PİZZA/ sebze yemekleri

Pizza tabanı tutsun diye eklediğim eser miktarda unu saymazsak glutensiz olan sebze şölenine yumurta, man tar ve peynir protein yüklüyor. Eğer brokoli'den yaparsanız da yemyeşil pizza oluyor, şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler; 1 adet küçük boy karnabahar, 100 gr lor peyniri, 2 adet yumurta, 2-3 kaşık tam buğday unu, tuz, karabiber, toz kırmızı biber/ 1 adet kırmızı biber, 1-2 adet çarliston biber, 100 gr mantar, 100 gr kaşar peyniri rendesi, tuz, karabiber/ 1/2 bardak su, kekik, 1-2 kaşık salça


Karnabaharı çiçeklerine ayırıp rondodan un ufak olana dek geçirin. Kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzün. Bir peçeteye sararak suyunu iyice sıktıktan sonra tepsiye yayıp kurutun. Bir kaseye aldığınız karnabahara lor peyniri, un, baharat ve yumurtaları ilave edip yoğurun. Fırın kabı veya tepsisine bir parmak kalınlığında döşe diğiniz tabanı 180 derecede ısıttığınız fırında 10-15 dakika üzeri kızarana dek pişirin. Bir kasede salçayı su ile açıp kekik ekleyerek pizza sosunu hazırlayın. Biberleri ve mantarları dilimleyin, kaşarı rendeleyin. Pizza ta banını fırından alıp sosu 1 cm içeriden sürdükten sonra üzerine dilim sebzeleri yerleştirin. En üste kaşar peyniri rendesini serpiştirip tekrar 180 dereceli fırına verin. 10-15 dakika sonra servis için pizzanız hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder