8 Ocak 2017 Pazar

BOSCH ÇORBASI/ çorbalar

Bosch (borş) çorbası, Slav ülkelerine özgü bir çorbadır. Sıcak ya da soğuk içilebilen, sulu ve kıvamlı çeşitleri olan bu yemeği bloğa alma sebebim "pancar" ile sıcak ilişkiler kurma çabam.. Çünkü her türlü bosch çorbası nın yemeğe kendine has rengini veren ana malzemesi pancar ise diğerleri de lahana ve ettir.


Malzemeler; 2-3 adet haşlanmış pancar, 1 adet patates, 1/4 adet küçük boy lahana, 1-2 adet havuç, 2-3 a det kereviz sapı, 2-3 adet domates rendesi, 1 adet kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, 300 gr kuşbaşı et, 8-10 bardak et suyu, 2 adet defne yaprağı, 1 kaşık sirke, 1 kaşık un, 1/2 demet maydanoz, zeytinyağı, tuz,karabiber ,servis için krema veya yoğurt

Kuşbaşı eti haşlayın. Etleri bir kaba alıp köpüklerini temizlediğiniz et suyunu çorba için hazır tutun. Haşladığı nız pancarları yağlı kağıt üzerinde soyup dilimleyin. Patatesi ve havucu küp küp doğrayın. Sarımsağı, kereviz saplarını ve lahanayı ince kıyıp stoklayın. Yağ koyduğunuz bir tencerede önce soğan, sarımsak ve kereviz saplarını çevirin, malzemeleri tencerenin bir tarafında toplayıp diğer boşlukta una buladığınız haşlanmış etleri mühürleyin. Domates püresini ekleyerek 5 dakika pişirdikten sonra patates, havuç ve lahanaları et suyu ile birlikte ilave edin. Çorbayı baharatlandırıp sirke ve defne yapraklarını ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya dek pişirdikten sonra maydanoz ve haşlanmış pancar ilavesiyle 5-10 dakika daha pişirin. Defne yapraklarını alıp kaselerde sunduğunuz çorbanızı krema veya yoğurtla süsleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder