28 Ocak 2017 Cumartesi

ÇİN USULÜ PORTAKAL SOSLU TAVUK/ et yemekleri

Malzemeler; 3 adet tavuk göğsü, 1/2 bardak portakal suyu, 1 parmak zencefil, 2 kaşık mısır nişastası, 1 adet yumurta akı, 1 kaşık bal, sirke, zeytinyağı, 2-3 diş sarımsak, 2 kaşık soya sosu, karabiber, pul biber, tuz

Tavuk göğüslerini lokmalık doğrayın. 1 kaşık mısır nişastası, tuz ve yumurta akını iyice çırpıp tavuk parçalarını bu karışımla bulayın. Bir tavada yağla kızarttığınız tavukları bir tabağa alıp portakal suyu, birer kaşık bal, sirke ve zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak ve zencefil, soya sosu, karabiber ve pul biberle hazırladığınız karışımı tavaya alın. Karışım göbek atmaya başlayınca yarım bardak suda çözdürdüğünüz 1 kaşık mısır nişastasını ekleyerek sosu bağlayın. Tavukları tavaya ilave ederek sosun içinde birtaşım daha pişirdikten sonra Çin usulü tavuğunuz servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder