8 Ocak 2017 Pazar

SEBZELİ, PEYNİRLİ MİLFÖY TARTI/ sebze yemekleri

Malzemeler; 6-7 adet milföy, 2 adet patlıcan, 2 adet kabak, 1 adet kırmızı biber, 1 adet kırmızı soğan, 6-7 dilim jambon, 100 gr mozarella, 100 gr kaşar peyniri rendesi, 4 adet yumurta, 200 gr krema, tuz, karabiber

Tartı pişince kolayca çıkarmak için çeperinden biraz büyük yağlı kağıdı tabanı ile halkası arasına yerleştirin. 4 adet milföy hamuru karesini hafif üst üste bindirerek unlu zeminde açın ve kelepçeli kek kalıbınızın zeminine yerleştirin. Kabak, patlıcan ve kırmızıbiberi boylamasına ince şeritler halinde kesin. Kalan hamurları dilim genişliğinde şeritler halinde kesip bindirerek kalıbın yan çeperini oluşturun. Hamurda çatalla birkaç delik açıp küp doğradığınız soğanı ve üstüne parçaladığınız mozarellayı serpiştirin. Hamurun yan tarafından başlayıp sebzeleri ve şerit doğradığınız jambonu merkeze doğru şaşırtmalı olarak halka şeklinde dizin. Tüm malzeme dizilip tart oluştuğunda yumurtaları; baharat, kaşar rendesi ve krema ile iyice çırparak üzerine dökün. Önce den 180 derecede ısıtılmış fırına vererek 30-40 dakika pişirin.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder