16 Aralık 2016 Cuma

İSPANYOL OMLETİ/ (TORTİLLA DE PATATAS)/ sebze yemekleri

Klasik bir omlettir, evet; bizde de yapılan patatesli omlet ile çok farkı da yoktur. Ancak teknikte ki ufak fark lar yüzünden paylaşmak istedim. Ama tabii ki rahat durmadım ve biberleri ekledim. Hayat bibersiz geçmez ki....

Malzemeler; (2 kişilik) 2 adet patates, 3 adet yumurta, 1 adet kuru soğan, 1 adet kırmızıbiber, 1 adet yeşil biber, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber

Büyük bir kapta yumurtaları baharat ilavesiyle iyice çırpın. Soğan ve biberleri doğrayıp yağ eklediğiniz omlet tavasında kavurmaya başlayın. Patatesleri soyup ince ve yarım ay biçiminde dilimleyin. Tavada ki malzeme lere patatesleri ekleyip kapağını kapatarak kısık ateşte tüm malzemenin pişmesini bekleyin. Patatesli karışım ılınınca çırpılmış yumurtaların üzerine ekleyin ve iyice karıştırarak  malzemelerin yumurtaya bulanıp çekmesini sağlayın. Tavayı silmeden tekrar ısıtın ve omlet harcını dökerek düzleyin. Kapağını kapatıp omlette sevdiğiniz kıvam gelene dek pişirin, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder