1 Aralık 2016 Perşembe

DOMATESLİ KIŞ PİLAVI/ makarna+ pilavlar

Ne yazık ki kış mevsimine girdik.Tabii sevenleri de çok ama bu mevsim domatesin tatsız tuzsuzluğu konusun da herkes hemfikirdir. Eğer bir de yazın taze hazırladığınız konserveleriniz yoksa... Bu konuya çözüm olarak domatesli pilav sevenler için bir tarif hazırladım, hadi buyurun.

Malzemeler; 1 bardak pirinç, 1 adet kuru soğan, isteğe bağlı olarak acı biber ve 2 diş sarımsak, 10 adet kuru domates, 1-2 kaşık karışık (domates-biber) salça, tuz, karabiber, pul biber, zeytinyağı ve tereyağı


Kuru domatesleri sıcak suda bekletip yumuşattıktan sonra jülyen doğrayarak hazır edin. Küp doğradığınız soğanı zeytinyağı koyduğunuz pilav tenceresinde soteleyin. Sıcak tuzlu suda demlendirdiğiniz pirinci süzüp ekleyin. Pirinç saydamlaşana dek 2-3 dakika kavurun.( Eğer sarımsak ve acı biber tercihiniz ise ince kıyılmış halde soğanlarla beraber işlemden geçirmeyi unutmayın.) Salçayı da ekleyip öldürdükten sonra kuru domates ve baharatları ilave edin. Bire bir buçuk suyunu verip üstüne bir kaşık tereyağını koyduğunuz pilavınızı kapağını kapatarak pişirmeye başlayın. Suyunu çeken kış pilavınız peçete ile örterek dinlendirildikten sonra servise hazırdır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder