15 Aralık 2016 Perşembe

SALATALIK CROSTİNİ/ mezeler



Crostini; İtalya'da genellikle "antipasto" (ordövr-meze) olarak servis edilen, ekmek dilimlerinin tost yapılması ya da iyice kızartılmasından sonra üzerinin enva-i çeşit malzeme ile süslenip sunulmasından ibaret kanapeler dir. Ben de klasik İtalyan peynir, domates, fesleğen üçlemesini es geçip harcıalem salatalıkda karar kıldım.

Malzemeler; Tam buğday ekmeğinden tost dilimleri, 3 adet yumurta, 100 gr krem peynir, (ya da süzme pey nir) 1 adet turp, 3 adet salatalık, tuz, karabiber, zeytinyağı

Ekmek dilimlerini şerit halinde üçe bölün. İsraf sevmediğim için kenarlarını almadım ama daha düzgün görü nümden yana iseniz siz alın. Üzerlerine yağ sürüp fırında kızartın. Turpu rendeleyip yumurtaları iyice haşlayın. Yumurtaları ezdikten sonra krem peynir, rende turp, tuz ve biber ilavesiyle karıştırarak crostini'nin ana harcını hazırlayın. Alacalı soyduğunuz salatalıkları kanepe boyunda çubuklar halinde kesin.Kızarmış dilimlerin üzerine önce bolca harçtan sürdükten sonra salatalıklarla süsleyerek servise hazır edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder