1 Aralık 2016 Perşembe

SÜTLÜ PATATES CİPSİ/ sebze yemekleri

Malzemeler; 3 adet patates, 1 bardak süt, 1/2 bardak krema, 2 kaşık tereyağı,150 gr rendelenmiş kaşar, tuz, karabiber, pul biber

Patatesleri soyup yıkadıktan sonra rendenin giyotin kısmı ile çok ince rendeleyin. Patatesleri fırına dayanıklı bir kaba yayın.Üzerlerini tuzlayın. Bir kasede süt, krema, yumuşak küp tereyağı ve baharatları çırpın. Sıvı ka rışımı patateslerin üzerine yayıp en üste de kaşar rendesini serpiştirin. 200 derecede ısıtılmış fırına verdiğiniz sütlü patatesleriniz nar gibi kızarınca servise hazırdır, afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder