Google+ Followers

16 Aralık 2016 Cuma

TATLI-EKŞİ HAVUÇ/ (AGRODOLCE)/ sebze yemekleri

Agrodolce; İtalyanların bir yan yemek klasiği. Sadece havuç değil/ mutlak başkaları da vardır ama/ bildiğim kadarıyla balkabağı ve lahanadan da yapıyorlar. Bütün esprisi de bal ve balzamik sirkenin zıtlığı..

Malzemeler; 300 gr havuç, (bebe olsa daha iyi) 1 adet kereviz sapı, 1 parmak zencefil, 1 kaşık bal, 2 kaşık balzamik sirke, tuz, karabiber, su ve 1 kaşık tereyağı

Havuçları temizleyip jülyen veya halka şeklinde doğrayın. Kereviz sapı ve soyduğunuz taze zencefili ince doğ rayın. Tüm sebzeleri bir kaba alıp çok az su, tuz ve biber ilavesiyle kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin, an cak havuçlar çok ölmesin, biraz dişe gelir olsun. Bal, balzamik sirke ve tereyağını ekleyip yüksek ateşte karış tırarak sıvıyı çektirin ve ılık servis edin. Eğer bir de ana yemeğiniz et ise değmeyin keyfinize.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder