13 Aralık 2016 Salı

SAVURGANLIK ETMEYELİM/ KARABUĞDAY SALATASI/ salatalar+ zy yemekler

Bitiremediğimiz, kalmış etlerin salata kombinasyonları her zaman kurtarıcı olur. İsraf etmekten kurtulduğumuz gibi salataya giren ek malzemeler ile tamamen farklı bir lezzete ve öğüne dönüşürler. Ben de kalan somon bur geri çok faydalı ve lezzetli karabuğday ile birleştirdim.


Malzemeler; 1/2 bardak karabuğday, 3-4 dal taze soğan, 1 avuç kuru üzüm, 1/2 avuç çam fıstığı, 2 diş sarım sak, 1/2 demet nane, 3-4 adet çeri domates, (tarifi yazın uygularsak Ayaş veya Çanakkale domatesi kullanırız da) 150 gr kalmış tavuk veya balık eti (ton balığı konservesi bile olabildiği gibi örneğin bir tavukgöğsünü maydanoz, tuz ve biberle haşlayıp didikleyebilirsiniz) / 1 adet limon suyu ve kabuk rendesi, zey tinyağı, tuz ve biber

Karabuğdayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzerek soğutun. Üzümleri sıcak suda biraz bekletip süzün. Elinizde ki mevcut kır mızı veya beyaz eti parçalayın. Taze soğanı, sarımsağı ve naneyi ince kıyıp çam fıstıklarını yağsız tavada 2-3 dakika kavurun. Domatesleri dilimleyin. Tüm malzemeyi servis kasesinde harmanladıktan sonra limon suyu, kabuğu, zeytinyağı, tuz ve karabiberle hazırladığınız sosu üzerine dökerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder