Google+ Followers

2 Aralık 2016 Cuma

PANCAR HAMBURGER/ mezeler

Çook şeyi severim, şüpheli olduklarımı denerim. Sevmediğim ürünlerden takıntılı olduklarım (mesela beyin) haricinde tekrar tekrar farklı pişirme teknikleri deneyerek listeme mutlak eklerim. Faydaları şüphe götürme yen pancar sebzesi çocukluğumda soframızda yer almadığı için alışkanlığım yoktu. Tabii gene denemeler ya pıldı, o topraksı tadın baskın hali yok edilmeye çalışıldı; ta ki bu tarifi bulana kadar.. Yerli-yabancı çeşitli ye mek sitelerinde pancarı peynirle kombine ettiklerini gördükten sonra baş koyduğum bu yolda başarılı oldum bence! Borsch çorbası ile de devam edeceğim, söz....

Malzemeler; 2-3 adet haşlanmış pancar, 1/2 demet nane, hamburger başına 40 gr süzme peynir, 1/2 adet avokado, 2 diş sarımsak, 2 kaşık yoğurt, 1 kaşık hardal, 1 kaşık bal, 1 adet portakal suyu ve kabuğunun rendesi, sirke, zeytinyağı, tuz


Pancarları yağlı kağıt üzerinde 2 cm.lik halkalar halinde doğrayıp tuzlayarak süzülmeye bırakın. Yaklaşık hamburger adedinize göre peynir miktarınızı yarısını kıydığınız nane ile iyice harmanlayın. Karışımdan hamburger köfteleri hazırlayın. Yarım olgun avokado, kalan nane, yoğurt, hardal, bal, sarımsak, portakal suyu ve kabuk rendesi, sirke, zeytinyağı ile tuzu rondodan geçirip sosu oluşturun. Pancar dilimlerinin arasına peynir köftelerini yerleştirdikten sonra hamburgerleri kürdanla sabitleyin. Üzerlerine sos dökerek servis edin.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder