28 Ocak 2017 Cumartesi

KARABUĞDAY PİLAVI/ makarnalar+ pilavlar

Diğer adı ile "greçka" glutensiz hayata zorunlular (mesela çölyak hastaları) ya da diyet yapanlar için tam bir kurtarıcı. Kuşbaşı etli ve sebzelisi de yapılan bu pilavı, pilav+yoğurt ikilisi aşığı olduğum için basit tuttum. Ta bii başka denemeler de olabilir. Örneğin; aklımda ki tam suyunu çekmeden 100 gr peynir rendesi ve 1 kaşık tereyağı ile karıştırmak.. Tercih sizin, afiyet olsun.

Malzemeler; 1 bardak karabuğday, 2 bardak su, 1 adet kuru soğan, 1 kaşık salça, tuz, karabiber, zeytinyağı


Karabuğdayı sudan geçirip süzün. Yemeklik doğradığınız soğanı yağda sarartıp salçayı ilave edin. Salçayı e zip öldürdükten sonra karabuğdayı ilave edin. 3-5 dakika kavurup sıcak suyunu ve baharatlarını verin. Tencereyi kapatarak suyunu çekip pilav demlenene dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder