Google+ Followers

28 Ocak 2017 Cumartesi

KURU MEYVELİ KURABİYE/ tatlılar

Bu düzensiz, kaya görünümlü kurabiyelere kuru üzümle birlikte şekeri dengelesin diye daha ekşi kuru erik ek ledim. Siz de ağız tadınıza ve kilerinizin durumuna göre değişik kuru meyveler kullanabilirsiniz.


Malzemeler; 225 gr un, 1 paket kabartma tozu, 2-3 kaşık süt, 1 adet yumurta, 120 gr tereyağı, 1 çay bardağı pudra şekeri, 3/4 bardak kuru üzüm, 7-8 adet kuru erik

Un ve kabartma tozu elediğiniz karıştırma kabına yumuşak tereyağını ekleyerek parmak uçlarınızla yağ eriye ne dek harmanlayın. Yumurta ve şeker ilavesiyle kısaca yoğurun. Kıvamına göre 2-3 kaşık süt ekleyip kurabi ye hamuru haline getirin. Kuru erikleri ince dilimleyip kuru üzümlerle birlikte hamurla karıştırın. Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine karışımdan kaşıkla kurabiyeleri yerleştirip 16-18 dakika pi şirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder