8 Ocak 2017 Pazar

SOMON BURGER/ et yemekleri

Malzemeler; 1/2 kg somon, 1 adet kırmızı soğan, 1/2 demet maydanoz, 2 diş sarımsak, tuz, karabiber, zeytin yağı, 1 adet yumurta akı, çalışma unu, 4 adet burger ekmeği
Sos/ 1/2 kase yoğurt, 1/2 demet maydanoz, 1 kaşık hardal ve bal, tuz, 1/2 adet limon suyu

Somon balık etlerini rondoda kıyma haline getirin. Kırmızı soğan, sarımsak ve maydanozu kaba iri kesim ekle yip tüm malzemeler köfte kıvamına gelene dek tekrar çekin. Harcı tezgaha alıp tuz ve yumurta akı ilavesiyle yoğurun. 4 adet burger köftesi formunda hazırladıktan sonra bir tabağa aldığınız çalışma ununa köfteleri bula yın ve silkeleyin. Kızdırdığınız tavaya az miktar yağ koyup köftelerin iki tarafını da kızartın. Sos için çok ince kıydığınız maydanozu diğer malzemeler ile iyice çırpın. Bu sostan hem burger ekmeğinin alt yüzüne, hem de yerleştirdiğiniz köftenin üzerine sürüp burgerleri kapatın. Ekmeğinizi ısıtabilir, araya turşu da ekleyebilirsiniz; afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder