17 Haziran 2012 Pazar

FIRINDA ARPA ŞEHRİYE PİLAVI/ makarna+pilavlar

Malzemeler; 2 bardak arpa şehriye, yarım demet dereotu, 1 bardak bezelye, 1 adet tavuk göğsü veya butu, yarım bardak parmesan peyniri rendesi, 3,5 bardak su (1,5 bardak tavuk suyu+2 bardak su) tereyağı, tuz, karabiber

Yapımı tenceredekinden de kolay bir tarif bu. Tavuğu haşlayıp didikleyin. Haşlama suyuna içme suyu, tuz,  karabiber ve 1 kaşık tereyağ ekleyerek bir taşım kaynatın. Fırına dayanıklı bir cam kapta arpa şehriye, kıyıl mış dereotu, bezelye ve parmesan peynirini karıştırın. Üzerine kaynar yağlı suyu döküp 200 derecede ısıtılmış fırına verin. 20 dakika sonra servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder