25 Haziran 2012 Pazartesi

KARIŞIK SEBZE DOLMA/ligurya usulü/ sebze yemekleri

Kuzey İtalyadaki ligurya bölgesi sebze + zeytin yetiştiriciliği ve balıkçılığı ile göze çarpar. Mutfağı genelde "yağsız"dır, az sayıda et yemeği dışında aromasını taze sebzelerden alır. Fesleğen ve çamfıstığı yöresel sembol leridir. ( Bu ara dolmalara fena sarmış durumdayım farkındaysanız, bakalım daha başka neler bulacağım?)

Malzemeler;  1 adet patates, 2 adet kabak, 2 adet patlıcan, 2 adet kırmızı veya sarı biber, 2 adet domates, 2-3 adet mantar, 20 gr çam fıstığı, 2 adet fileto ançuez, 2 adet yumurta, fesleğen, sarımsak, tuz, karabiber, zeytinyağı, 2 kaşık peynir, parmesan/kaşar veya mihalıç peyniri (üstü için), 2 dilim ekmek içi

Biber, patlıcan ve kabakları kaynar suda haşlayın. (patlıcanlar 10 dakika, kabak ve biberler 5 dakika)  Sonra ikiye bölüp içlerini çıkarın ve bir kaba ayırın. Domatesleride ikiye bölüp içlerini çıkarın. Patatesi haşla yıp soyun ve rendeleyerek domates içi ile birlikte sebze içlerine ekleyin. Sebze içlerini ikiye bölün. İlk yarısına 1 adet yumurta, 2 kaşık peynir, zeytinyağı, kıyılmış fesleğen ve sarımsak, tuz ve karabiber ekleyerek birinci dolguyu oluşturun. İkinci yarısına 1 adet yumurta, kıyılmış ançuez, sarımsak, çam fıstıkları ve mantarları, ek mek içini ekleyip karıştırarak ikinci dolguyu hazırlayın. Sebzelerin yarısını peynirli, diğer yarısını da ançuezli harç ile doldurup fırın kabina dizin. Üstlerine peynir rendesi serpip biraz zeytinyağı gezdirin. 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Çok hafif ve lezzetli bir yaz yemeği...afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder