25 Haziran 2012 Pazartesi

KABAKLI YOĞURT AŞI/ sebze yemekleri

Malzemeler; 3 adet kabak, 1 bardak haşlanmış mercimek, 750 gr yoğurt ( yarısı süzme, yarısı normal kıvam lı), 1/2 demet taze nane, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, 5 diş sarımsak

Bu yaz yemeğini tasarlarken ayran aşından ilham aldım. Ancak ayran aşı hem daha çorba kıvamlı hem de hep yarma veya nohut kullanılarak yapılır ya, sebze ilavesiyle yoğunluğunu ve bakliyat olarak mercimekle de tadı nı değiştirmeyi denedim. Öğle vakti başlıbaşına ana yemek yerine geçiyor. 3 adet kabağı küp doğrayıp az yağda kavurun. Yoğurtları karıştırarak çırpın. Ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. Kıyılmış nane ve haşlan mış mercimekleri ilave edin. Kavrulmuş kabak, az zeytinyağ ve baharatları ekleyerek karıştırın ve soğutarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder