2 Haziran 2012 Cumartesi

KÖFTELİ PATLICAN KEBAP /et yemekleri

Malzemeler; 4 adet uzun patlıcan, 500 gr köftelik kıyma, tuz,karabiber, kimyon, pul biber, zeytinyağı, 2 diş sarımsak

Patlicanları yıkayıp kuruladıktan sonra ızgara veya fırında közleyin. Patlıcanların dış kabuklarını temizleyin. Kıymayı çukur bir kaba alıp baharat ve sarımsağını ekleyerek iyice yoğurun. Tezgahın üzerinde elinizle bastırarak patlıcanı saracak büyüklükte en fazla 1 cm kalınlığında 4 parça şeklinde açın. Kıymalı karışımı patlıcanların etrafına sapı dışarda kalacak şekilde sarın. Üzerlerini zeytinyağı ile fırçalayın. Önceden ısıtılmış  200 derecelik fırında 45-50 dakika alt-üst ederek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder