17 Haziran 2012 Pazar

KAVURMALI GİRİT KABAĞI/sebze yemekleri

Malzemeler; 8-10 adet girit kabağı, 250 gr kavurma, yarım bardak ince bulgur, 2 adet domates, 3 adet sivri biber, 1 adet patates, 1 adet kuru soğan, yarım demet maydanoz, sıvıyağ, kimyon, pulbiber, karabiber, tuz
Sos/ 100 gr pastırma, 1 adet kuru soğan, 1 kaşık tereyağı

Aslında bu yemeğin Giritle uzaktan yakından alakası yok ! Sivasta altına kaburga dizilerek yapılan bir yaprak sarması yemeği bu. Hem bu kabağın sunumu güzel, hem doldurması kolay, hem de narin olmadığı için kaburga dizmeye gerek olmayacağından yağ düzeyi açısından hafif. Daha ne olsun dedim ve uyarladım.

Küp kesilmiş domates, kıyılmış maydanoz, soğan ve kavurma, rendelenmiş patates, doğranmış biber, ince bulgur, çok az sıvıyağ ve baharatları bir kasede karıştırın. Üstlerinden kapak kesip içlerini oyduğunuz girit kabaklarını bu harçla doldurun. Kabakları tencereye dizip kabakların yarı hizasına dek su ekleyin. Bir kasero lada tereyağında kıyılmış soğanı ve şerit kesilmiş pastırmaları kavurun ve dolmaların üzerine sos olarak ilave edin. Yemeği tencerede dolmalar yumuşayana dek pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder