8 Haziran 2012 Cuma

PASTİCADA/ et yemekleri

Hırvat mutfağının popüler yemeği pasticada, geleneksel olarak düğün ve kutlamalarda hazırlanırmış. Ben beraber sunmak için patates salatası seçtim. Siz gnocchi, makarna veya pilavla da servis edebilirsiniz. Her türlü muhteşem olacak.

Malzemeler, 750 gr antrikot, 1 adet kuru soğan, 4-5 diş sarımsak, 1 adet kereviz sapı, 2 adet havuç, 2-3 dilim jambon, 600 ml kırmizi şarap (eğer varsa üçte birinin tatlı şarap olması tarifin önerisi), 2 adet domates, 4 adet çekirdeksiz kuru erik, 3 adet kuru incir, 2 tane karanfil, 2 adet defne yaprağı, kekik, biberiye, tuz, karabiber, zeytinyağı, su

Geniş ve derin bir kapta kırmızı şarap biberiye ve küp doğranmış soğanlarla birlikte eti bir akşam önceden marine edin. Ertesi gün etleri sostan silkeleyip sarımsakları ete gömerek ısıtılmış zeytinyağında yüksek ateşte mühürleyin. Domatesleri rendeleyip şarap sosuna ekleyin ve ısıtın. Sos kaynamaya başladığında et ve dilimle diğiniz havuçları da aynı tencereye ilave edin. 20 dakika arada bir karıştırarak pişirin. Kalan malzemeleri tencereye ekledikten sonra kısık ateşte 2 saat boyu pişirmeye devam edin. Seçtiğiniz bir şarapla servis etme nizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder