4 Eylül 2012 Salı

KARPUZ JÖLESİ/ tatlılar

Malzemeler; 1 kg kabuksuz karpuz, 250 gr toz şeker, yarım limon suyu, 20 gr yaprak jelatin, 50 cl su

Karpuzun çekirdeklerini ayıklayıp küçük küpler haline getirerek bir kaba alın. İyice ezin. İçine şeker ve limon suyunu ekleyip şeker eriyene dek karıştırın. 20 gr yaprak jelatini soğuk suyun altında ıslatıp sıkın. Kaynar su da eriyinceye dek karıştırın. Jelatinli suyu da karpuz jölesine karıştırdıktan sonra geniş-yayvan bir cam veya metal kaba yaklaşık 2 cm kalınlığında dökün. Buzlukta soğutun. Jöle donunca başka soğutulmuş meyvelerle servis yapın.

Not/ Datça'da kavunlusunu da yaptım, biraz da süt ekledim. Kavun dondurması kıvamında nefis  oldu, tavsiye edilir...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder