8 Eylül 2012 Cumartesi

ŞEHRİYELİ TAVUK SALATA/ salata+zy.yemekler

Malzemeler; 1 adet tavuk but, 300 gr haşlanmış bezelye, 2 adet havuç, 1 adet kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, 2 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı biber, yarımşar demet maydanoz ve dereotu, 1 çay bardağı arpa şehriye, tuz, karabiber, pul biber, zeytinyağı, limon suyu veya sirke

Kafe ve publarda verilen tavuklu salatalar beni hiç memnun etmez. Tavuk mutlaka göğüs kısmındandır, büyük parçadır, ızgaradır ve kurudur. İşte bu nedenle tavuk eti yumuşak, karbonhidrat ve protein dengesi yerinde ama sulanmayan, (domates ve salatalık yok) gerektiğinde yan yemek olabilecek bu salatayı yaptım.

Tavuğu haşlayın ve soğuyunca derisini ayırıp çok ince tiftin. Tavuk suyunda arpa şehriyeyi haşlayın ve süzün. Rende havuç, kıyılmış sarımsak ve otlar, piyazlık soğan, doğranmış yeşil ve kırmızı biberler ile yarım kutu konserve haşlanmış bezelyeyi salata kabında karıştırın. Tavuk ve arpa şehriyeyi ekleyin. Baharat ve soslarını ayarlayarak tekrar karıştırın ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder