4 Eylül 2012 Salı

KABAKLI CHEESECAKE/ hamurişleri

Malzemeler; 250 gr taze lor peyniri, 200 gr bebe kabak, 100 gr taze krema, 80 gr grissini, 60 gr tereyağı,  5 gr yaprak jelatin, 1 avuç yeşil zeytin, sarımsak, zeytinyağı, tuz

Lor peynirini bir miktar tuz ilavesiyle ve kremanın yarısıyla karıştırın. Soğuk suda bekletilip yumuşamış jelatinleri sıkın. Kremanın kalanını ısıtıp jelatini kremanın içinde eritin ve bu karışımı lor peynirine ilave edin.  Grissinileri un ufak olacak şekilde kırın ve eritilip soğutulmuş tereyağı ile karıştırın. Kelepçeli kalıba fırın kağıdı döşeyin. Kalıbın dibine grissinileri yayıp elinizle iyice bastırın. İçine lorlu karışımı dökün ve kaşığın tersiyle üzerini düzeltin. Sertleşmesi için buzdolabında 3 saat bekletin. Ayıklayıp soyduğunuz kabakları ince doğrayın. Bir tavada kıyılmış sarımsak ve zeytinyağı ile soteleyin. Kabakları tuz ve ince doğranmış zeytinlerle karıştırın. Sertleştiğinden emin olduğunuzda ceesecake'i dolaptan çıkarıp kabaklarla süsleyerek servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder