19 Ağustos 2014 Salı

FISTIKLI SİRKEN KAVURMA/ sebze yemekleri

Bu yaz- sağ olsun Datça pazarı- hayatımıza sirken otu girdi, artık bir daha da çıkmaz. Bu lezzetli sebze yaban ıspanağı olarak ta biliniyor. Datçalıların tarifleri ile bir hafta yumurtalısını, bir hafta böreğini, bir hafta da salata sını yaptık. Aşağıdaki tarifte benden, afiyet olsun.

Malzemeler; 2 demet sirken otu, 1/2 kg pırasa/ ya da taze soğan, 4 adet kırmızı biber, 2 avuç çam fıstık, zey tin yağı, tuz, karabiber, pul biber

Pırasaları ve kırmızı biberleri ince doğrayın. Sirken otunun dip kısımlarını ayırıp kabaca doğrayın. Tuzlu kay nar suda 3-5 dakika haşlayın. Bir tavada zeytin yağını ısıtıp önce pırasaları, daha sonra fıstık ve biberleri çevi rerek yumuşatın. Baharatlarla çeşnilendirip süzdüğünüz sirken otunu ilave ederek harlı ateşte kavurun. Ilık ser vis edin, afiyet olsun.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder