24 Ağustos 2014 Pazar

QUİNDİM/ tatlılar

Quindim; hindistan cevizli bir Brezilya pudingi. İçeriğinde un olmadığı için çok hafif olan tatlı aynı zamanda çok lezzetli.

Malzemeler;50 gr hindistan cevizi rendesi, 100 gr su, 150 gr toz şeker, 1 kaşık erimiş tereyağı, 1 adet limon suyu ve kabuğunun rendesi, 6 adet yumurta sarısı (ki aklarından şekilde görüldüğü üzere mereng yapıyorsu nuz) ve kaplar için bir miktar yağ ve şeker



Hindistan cevizi rendesini su ile ıslatıp suyunu çektirin. Şeker, tereyağı, limon suyu ve kabuk rendesini ekleyip karıştırın. Yumurta sarılarını ilave edip mikserle çırpın. Yağlanmış 4 adet küçük fırın kabına şeker serpip çevi rin. Karışımı kaplara eşit olarak paylaştırın. Kapları bir fırın tepsisine aldıktan sonra tepsiyi kapların yarı yük sekliğine gelecek şekilde kaynar su ile doldurarak 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder