21 Ağustos 2014 Perşembe

TON BALIKLI SEBZE DİZME/ sebze yemekleri

Malzemeler; 2 adet patlıcan, 2 adet kabak, 100 gr ton balığı konservesi, 100 gr mayonez, 4-5 adet kornişon turşu, tuz, karabiber, kekik, zeytinyağı


Sebzeleri boyuna ince dilimleyin ve yağlayıp tuzlayarak ızgara yapın. Ton balığını süzüp turşu ve bir kepçe sı cak su ile rondolayın. Karışımı; mayonez, tuz, karabiber ve kekik ile harmanlayarak iç harcı hazırlayın. Sebze dilimlerinin yarısını servis kabına dizip üzerine harcı yayın. Kalan sebze dilimlerini üste dizerek buzdolabında bir süre bekletin. Harç kendini çekecek ve aslında içki mezesi lezzetindeki bu yemek dilimlenerek bile servis edilecektir. Ayrıca sebzeleri közleyerek ızgara yönteminden daha az yağ çekmesini sağlayabilirsiniz. Damak zevki size ait, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder