21 Ağustos 2014 Perşembe

PASTİCHİO/ makarnalar+pilavlar

Pastichio; adını İtalyanca'dan alan klasik bir Yunan "kıymalı fırın makarna" aslında. Kelime anlamı "gevşek dağınık" olan bu tarif beşamel sos ile tamamlanıyor.

Malzemeler; 350 gr kıyma, 1 adet kuru soğan, yarım demet maydanoz, 300 gr makarna,(tercihen penne) 2 dilim bayat ekmek, 3 domates, 150 gr tereyağı, 300 gr kaşar peyniri rendesi, 3 adet yumurta sarısı, 6 kaşık un, 2 bardak süt, tuz, karabiber, mercanköşk, tarçın, yenibahar, zeytinyağı

Kıymayı tuz ve biber ilavesiyle bir tencereye alıp suyunu çektirin. Kıyılmış soğan ve maydanoz ekleyerek ve zeytinyağı koyup eti kavurun. Domatesleri rendeleyip baharatlarla ilave edin. Domates suyunu çektirerek 15 dakika pişirin. Bir başka tencerede makarnayı al dente haşlayıp süzün. Makarnayı 75 gr tereyağı ile harman layın. Fırın kabını yağlayıp alt ve yan duvarlarını ekmek kırıntısı ile kaplayın. Makarnanın yarısını, üzerine ren de peynir ve kıymalı harcın yarısını döşeyin. Aynı sıralama ile malzemeyi yerleştirin. 3 yumurta sarısı, 75gr tereyağı, un ve süt ile orta koyulukta beşamel sos hazırlayıp en üste yayın. Kalan peynir rendesini serpip 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder