21 Ağustos 2014 Perşembe

KÖFTELİ AYVALIK TOSTU/ et yemekleri

Köfteli dediğime bakmayın, evinizde o an sosis varsa öyle de çok güzel olur. Ayvalık tostu dediğime de bak mayın, gobit ekmeği ile de harika oluyor. Burada maksat nefis sosların kombinasyonu.

Malzemeler; Herhangi bir çeşit ızgara et veya şarküteri ürünü, herhangi bir çeşit sandviç yapımına uygun ek mek, domates sosu, soğan kavurması
Domates sosu/ 3 adet domates rendesi, 2 diş sarımsak, tuz karabiber, kekik, mercanköşk, zeytinyağı
Soğan kavurması/ 2-3 adet kuru soğan, tuz, 1-2 kesme şeker, çok az zeytinyağı, su, balzamik sirke

Rendelediğiniz domatesleri ezilmiş sarımsak ve baharatlarla yağda suyunu çekip sos kıvamına gelene dek ka vurun.
Bir başka tavada yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları az yağda tuz ve şeker ilavesiyle yavaş ateşte kavu run. Arada birkaç damla su ekleyerek kahverengileşene dek çevirin. Balzamik sirke ilavesinden 2 dakika sonra sosunuz hazırdır.
Ekmeklerinizin bir tarafına domates sosu koyup üzerine ızgara ettiğiniz et ürününüzü yerleştirin. Üzerine bir ka şık soğan kavurması yerleştirip ekmeğin diğer yarısı ile kapatın. Tost makinesinde 3-4 dakika pişirdikten sonra tostlarınız servise hazırdır, afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder