24 Ağustos 2014 Pazar

ZEYTİNLİ, DOMATESLİ TART/ hamurişleri

Malzemeler; 8 kare milföy hamuru, 1/2 kg çeri domates, 2 top mozarella, 50 gr parmesan peyniri, 10-15 adet siyah zeytin, kapari, kekik, tuz, karabiber, bir avuç fesleğen, zeytinyağı ve tereyağı

Milföy hamurlarını azar azar üst üste bindirerek birleştirin ve yağlanmış kelepçeli kalıba yerleştirin. Yan yüksel tilerini bastırıp düzelterek tart biçimi verin. Domatesleri ikiye kesip kesik yüzeyleri üste bakacak şekilde dizin Domateslerin üzerine güneş ışını şeklinde kaparileri ve çekirdekleri çıkartılıp ikiye bölünmüş zeytinleri serpişti rin. Didiklediğiniz mozarella'yı, baharatları ve zeytinyağını- zeytin ve kapari nedeni ile tuza dikkat- ilave edip önceden 190 derecede ısıtılmış fırına verin. 15 dakika sonra rende parmesan ve kıyılmış fesleğen ekleyin. 10 dakika daha pişirdikten sonra tartınız servise hazırdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder