21 Ağustos 2014 Perşembe

ÜZÜMLÜ ÇÖREK/ tatlılar

Canınız tatlı bir şey çekti ama hafif te olsun istiyorsanız, ya da çayın yanına az şekerli atıştırmalık aranıyorsanız çörekler imdadınıza yetişecektir. İlk tarif taze üzümlü olsun.

Malzemeler; 2 bardak un, 1/2 bardak toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1/2 bardak süt, tuz, 100 gr tereyağı, Çekirdeksiz beyaz üzüm, 1 avuç kuru üzüm veya kuş üzümü

Un, şeker, kabartma tozu, süt, oda sıcaklığında tereyağı ve bir tutam tuzu yoğurun. Meyveleri katıp bir kez daha kabaca yoğurun. Fırın kabınızın çapında yaklaşık 3 cm kalınlığında açıp 200 derecede ısıtılmış fırına vererek 20 dakika pişirin.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder