25 Şubat 2015 Çarşamba

MAGNOLİA PUDİNGİ/ tatlılar

Son zamanlarda Amerika'da Manolya pastanesinin tarifi olan bu muzlu pudingin ünü alıp başını gidince merakı ma mucip oldu. Birkaç kaynaktan inceleyince pek de ahım-şahım olmadığını, benim 15 yaşından beri yaptığım "vanilyalı puding"e muz ve bisküvi eklendiğini, yağ yerine de krema kullanıldığını gözlemledim. Ama lezzetli miydi, evet... İşte o yüzden buyurun tarifine.

Malzemeler; 1 lt. süt, 3 kaşık nişasta, 2 kaşık un, 3/4 bardak şeker, 2 adet yumurta sarısı, vanilya, 2 adet muz, 200 gr krema, 1/2 paket bebe bisküvisi ( her türlü bisküvi de kullanılabilir)

Sütü bir tencereye alıp içine nişasta, un, şeker, vanilya ve yumurta sarılarını ekleyin. Tel çırpıcı ile bütün mal zeme özdeşleşene dek çırpın. Orta ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pu ding ılınırken bisküvileri ya havanda dövün ya da rondodan geçirin. Muzları dilimleyin. Eğer benim gibi kara rır, en üste muz koymayayım derseniz 1 adet muz da yetecektir. Servis kaplarının her birinin dibine önce bisküvi, ardından muz dilimleri döşeyin. Pudinge kremayı ekleyip mikserden geçirin. Puding malzemesini kap lara paylaştırıp buzdolabında soğuttuktan sonra servise hazırdır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder