7 Şubat 2015 Cumartesi

PASTIRMALI GALETTE/ hamur işleri

Aydın bu sabah kahvaltıda "galette" yani galet yaptı. Galette aslen Fransız mutfağından düz, yuvarlak veya ser best formlu "Breton Galette" de denilen bir hamur işi. Kelime anlamı zaten küçük tekerlek. Tart hamuru benze ri ve ekmek niyetine de yenilen  bu unlu mamulü Aydın tabii ki birebir yapmadı. Pratikleştirilmiş formülle mil föy hamuru kullanarak harika bir kahvaltı hazırladı. Bu sadece bir örnek; farklı malzemelerle farklı lezzetler elde edebileceğiniz gibi Fransızlar gibi tatlısını da yapabilirsiniz.

Malzemeler; 8 yaprak milföy hamuru, 8 dilim pastırma, 1/4 demet maydanoz, 100 gr kaşar peyniri, 1 adet çili biber, 1 adet yeşil biber, tuz, karabiber, 1 adet yumurta sarısı

Milföy yapraklarını buzluktan çıkarıp 5-10 dakika çözülmesini bekledikten sonra karenin her kenarının 1-1,5 cm içerisinden hamuru ayırmadan kesik atınız. Böylece oluşturduğunuz iç kareye yerleştirdiğiniz malzemenin ağırlığı  ve çerçeveyi ayırmanız aynen volovan'da ki gibi bir sihir yaratacak. Tüm malzemeyi doğrayıp hazıla yın ve çeşnilendirin. İç karelere eşit olarak dışarı taşırmadan yerleştirdikten sonra dış çepere çırptığınız yumur ta sarısını sürün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verdiğiniz börekleriniz yaklaşık 20 dakika sonra servi
se hazırdır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder