25 Şubat 2015 Çarşamba

PIRASA SUFLESİ/ sebze yemekleri

Malzemeler; 1/2 kg pırasa, 4-5 dal taze soğan, 3 adet kereviz sapı, 1/2 demet maydanoz, 200 gr labne peyni ri, 1/2 bardak krema, 3 adet yumurta, 100 gr kaşar peyniri rendesi, tuz, karabiber, muskat, zeytinyağı (4-6 ki şilik)

4 adet sufle kabının her tarafını yağlayıp hazırlayın. Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Bütün sebzeleri çok ince kıyıp harmanlayın. Sebze karışımının içine yumurta sarılarını, kremayı, labne peynirini ve kaşar peyniri rendesinin yarısını ilave edip çeşnilendirerek iyice çırpın. Yumurta aklarını bir çimdik tuz ilavesiyle kar haline gelene dek çırpın. Yumurta aklarını sebzeli karışıma söndürmeden katlayarak ekleyin. Harcı sufle kaplarına bölüştürüp üzerlerine kalan peynir rendesini serpiştirin. Fırında 30-35 dakika sufle kaba rıp üzeri kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder