27 Şubat 2013 Çarşamba

BAHAR DOLGULU MAKARNA FIRIN/ makarna+pilavlar

Dün bir bahar günüydü, tekrar kış gelecek olsada bana da bahar gelmişti. Bir süre önce "cannelloni" bulama yıp aldığım benzeri "paccheri" makarnayı zuladan çıkarıp karnıbaharlı, hafif bir makarna yemeği yapmaya ka rar verdim. Paccheri makarna çeşidi içine çeşitli malzemeler doldurularak pişiriliyor. Bir türlü lazanya efekti vermiyor değil.. İçi boş, kısa boruları tercih etmekle yerinde bir karar vermişim, siz de deneyin.

Malzemeler; Yarım paket paccheri makarna, 1/4 adet küçük boy karnıbahar, 3-4 çiçek brokoli,  100 gr jambon, istenirse bir avuç adaçayı, 1 adet kuru soğan, 3-4 diş sarımsak, zeytinyağı, margarin 4 adet domates, 1 kaşık salça, isteğe bağlı 3-4 adet ançüez, 2 bardak süt, 2 kaşık un, 100 gr kaşar  peyniri rendesi, tuz, karabiber


Bir tencerede şerit kestiğiniz jambonlarla kıyılmış adaçayını kavurun ve bir tabağa çıkarın. Aynı tencerede kıyılmış soğan ve sarımsakları zeytinyağı ile çevirin. Bahar çiçeklerini, tuz, karabiber ve az su ilavesi ile iyice pişirin. Sebzeleri ezip adaçaylı jambon ile karıştırın. Dolgunuz hazır.
Domatesleri soyup rendeleyin; salça, tuz, baharat, ançüez ve yağ ekleyerek sosu pişirin. Margarini erittiğiniz kaserolada un ve süt ile beşamel sos hazırlayın. En son kaşar peyniri rendesi ekleyip eri yince altını kapatın. Fırın tepsisine veya bir borcam kaba yağ ve sostan birkaç kaşık sürüp harç ile doldur duğunuz paccherileri dizin. Üzerine domates sosunu döküp 180 derecelik fırına verin. Makarnalar yumuşayınca üstünü beşamel sos ile kaplayın, üzeri kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder