17 Şubat 2013 Pazar

TOFULU, BARBUNYALI KREP SARMA/ sebze yemekleri

Tofu (soya peyniri) ne mene bir şeydir diye meraktan yarattığım bu tarifte inan olsun "tofu"ya gerek yok. Çok sağlıklı olabilir ama; hem nötr bir lezzeti var, hem de çok pahalı. Onun yerine bildik lor peyniri hem keseye, hem de dile daha çok hitap edecektir.

Malzemeler;
İç harç/ 2 adet közlenmiş kırmızı biber, yarım demet dereotu, 3 diş sarımsak, yarım kutu kırmızı barbunya, 150 gr tofu (veya lor peyniri), tuz, karabiber, zeytinyağı  Krep/ 1 bardak süt, 1/2 bardak su, 1 bardak un, tuz, 2 adet yumurta, margarin
üzeri için 100 gr kaşar peyniri rendesi


Doğradığınız kapya biber, dereotu ve sarımsağa süzdüğünüz barbunyayı, baharatları, ezdiğiniz peyniri ve  bir kaşık yağı katarak karıştırın. Krep için su, süt, tuz ve unu çırpın. Yumurtaları ekleyip tekrar çırpın. Fındık bü yüklüğünde margarin erittiğiniz krep tavasına (bende yok, o durumda teflonda geçerlidir) kepçe ile krep hamu rundan dökerek kreplerinizi hazırlayın.( 5 krep çıkıyor) Kreplere iç harçtan koyarak sigara böreği gibi sarın.

Krepleri fırın kabına yerleştirip üzerlerine kaşar peyniri rendesini serpiştirin. 180 dereceli fırında peynirler eriyene dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder