27 Şubat 2013 Çarşamba

LİMONLU, ZENCEFİLLİ TAVUK/ et yemekleri

Şimdiye kadar esinlenme harici hiç güneydoğu Asya yemeği pişirmemiştim. Bu tarifi denedikten sonra epey geç kaldığıma hükmettim. Bu kadar değişik ve ne çıkacağı (bizce!!) belirsiz malzeme ile muhteşem sonuç alı nıyorsa yerel lezzetlere hürmet edip algılarımızı yumuşatmamız gerekiyor bence.

Malzemeler; 3 adet tavuk göğsü, 3 kaşık un, tuz, karabiber, bitkisel yağ, 1 parmak zencefil, 1 adet limon, yarım limon suyu, 1/3 bardak bal, 2-3 kaşık esmer şeker, 1 bardak beyaz şarap,  soya sosu, su, 2-3 kaşık mısır nişastası, 1 avuç kişniş (yoksa maydanoz)

Tavuk göğüslerini kitap gibi açıp un ve baharatla hazırladığınız karışıma bulayın. Kızgın yağda her iki taraflarını kızartın. Bir tepsiye alıp dilimleyin. Zencefili soyup jülyen dilimleyin. Dilimlediğiniz bütün bir limon ile birlikte sı vıyağda 5 dakika kızartın. Bal ve esmer şekeri ekleyerek kavurmaya devam edin. Yarım limon suyunu ilave e dip buharlaştırın. Dilim tavukları, şarabı, soya sosunu ve 1/3 bardak suyu (varsa tavuk suyu) ekleyip tavuklar  yumuşayıncaya dek pişirin. Suyunu koyulaştırmak için suda çözdürdüğünüz mısır nişastasını ve kişnişi ekleyip bir taşım karıştırın. Servise hazırdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder