17 Şubat 2013 Pazar

KÖK SEBZE OMLETİ/ sebze yemekleri

Kök sebzeler aslında devamlı kullandığımız soğan+sarımsaktan tutunda pekte rağbet göstermediğimiz kereviz ve yer elmasına dek uzanan bir skala içerir. Atladığım olursa kusura bakmayın, bildiğim kök sebzeler; havuç, turp, kereviz, pancar, şalgam, yer elması, patates, tatlı patates, rezene, pırasa, soğan ve sarımsak...Aslında omlet olmayıp adı nı öyle koyduğum bu yemekte püre haline getirilmiş bir sebze şöleni yakaladığımı düşünüyorum. Eğer siz de beğenirseniz değişik kök sebzeler ile çeşitlendirebilirsiniz. Ayrıca ezilebilecek her sebze mubahtır, örneğin ben yeşil bir doku katmak adına brüksel lahanası da kullandım.


Malzemeler;
2 adet patates, 3 adet havuç, 1 adet şalgam, 1 paket brüksel lahanası, 2 avuç kestane
zeytinyağı, tuz, karabiber, 4 diş sarımsak

Üzerine çizik attığınız kestaneleri haşlayıp soyun. İkiye, üçe bölün. Temizleyip soyduğunuz sebzeleri kabaca doğrayıp haşlayın.(Şalgam en serti olduğu için diğer sebzeleri önceden çıkardım) Patates ezici ile sebzeleri e zip püre haline getirin. Karışık sebze püresinin içine tuz, karabiber, kıyılmış sarımsak, zeytinyağı ve parçalanmış kestaneleri ek leyip karıştırın ve bir omlet tavasına alın. İlk başta karıştırarak, daha sonrada (kavrulmaya başladıkça) spatu la ile düzelterek pişirin. Altı kızarınca spatula ile çevirip diğer tarafını da kızartın ve et yemeklerinin yanında servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder