17 Şubat 2013 Pazar

TARATORLU KURU PATLICAN/ mezeler

Bu tarif için dolmalık değil eti ile küp kesilip kurutulmuş patlıcan temin etmeniz gerekiyor. Gerisi inanılmaz kolay ve lezzetli.

Malzemeler; 1 kase kuru patlıcan dilimi, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 çay bardağı ceviz içi
3-4 diş sarımsak, tuz ve su

Patlıcanları birkaç saat öncesinden ılık suda bekleterek yumuşatın. Patlıcanları süzüp kaynar su dolu tencere ye alıp iyice yumuşayıncaya dek haşlayın. Tarator için sarımsakları tuz ilavesi ile ezin. Ceviz içini ekleyip havan da ezmeye devam edin. Su ilavesiyle tarator sosunun kıvamını ayarlayın. Süzdüğünüz patlıcan dilimlerini zeytin yağında kavurup tarator sos ile birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder