17 Şubat 2013 Pazar

BALKABAKLI MÜCVER/ sebze yemekleri

Aydın mücveri, ben de balkabağını severim .Ama kızartma işlerine üşenirim. Bizim ev de "kızartma" Aydın' dan sorulur, malzemelere beraber karar verdiksede bu akşamın "chef"i Aydın....

Malzemeler;
800 gr balkabağı, 2 adet pırasa, 5-6 dal taze soğan, 2 adet yeşil biber, yarımşar demet maydanoz, nane ve dereotu, muskat ( balkabağı ve ıspanağa çok yakışıyor), tuz, karabiber, pul biber, ayçiçek yağı, 3 adet yu murta, yaklaşık 1 bardak un, 1 paket kabartma tozu

Balkabağını rendenin en başından sonuna kadar rendeden ayırmadan rendeleyin. Böylece hem büyük ve uzun şeritler çıkar, hem de kabağı çok ezip suyunu çıkarmamış olursunuz. Balkabağı dışındaki tüm malzemeleri in ce ince doğrayarak ekleyin. En  son un ve yumurtaları ilave edip kaşıkla karıştırın. Karışımı hazırlayınca yay van bir tavada, bir cm yağ iyice kızınca iki kaşığı karşılıklı tutarak karışımdan alıp, şekillendirdiğiniz mücveri yağa bırakın. Üstüne biraz bastırıp iki tarafıda kızartın. Peçete serilmiş bir servis kabına çıkarıp fazla yağını a lın. Diğer bir metod ise karışıma biraz zeytinyağı ekleyip fırın kabına koymak, 200 dereceli fırında 20 dakika pişirip börek gibi keserek daha hafif bir lezzet elde etmektir. (Yemeği Aydın yaptığı için bize kısmet olmadı)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder