2 Mart 2013 Cumartesi

PORTEKİZ USULÜ KREMALI TURTA/ tatlılar

Malzemeler; 3 adet yumurta sarısı, 2 kaşık mısır nişastası, 1 bardak şeker, 1 kutu krema (200 ml), 1/2 bardak süt, vanilya, 1 limon kabuğu rendesi, milföy hamuru

Yumurta sarılarını nişasta ve şeker ile çırpın. Krema ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Tencereyi orta ateşe alıp vanilya ve limon kabuğu rendesi ilavesiyle koyulaşana dek çırparak pişirin. Kremayı soğutun. Mil föy yapraklarını unlu tezgahta açarak inceltin. Bu ölçü için yaklaşık 3 adet milföy hamuru gerekmekte.Hamur dan muffin kalıplarının çeperinden biraz büyük daireler kesin. Yağladığınız muffin kalıplarına veya gözlerine ta banları yerleştirip üstüne birer kaşık krema koyun. 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.

Dipnot; Kreması o kadar lezzetliki şeker miktarını yarıya indirerek sadece kase kreması yapıp servis etmenizi de hararetle tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder