8 Mart 2013 Cuma

MUZLU PUDİNG/ tatlılar

Malzemeler; 3 adet muz, 175 gr tereyağı ( oda sıcaklığında), 3/4 bardak toz şeker ( tercihen esmer), 1/2 bardak pudra şekeri, 2 bardak un, 1 paket kabartma tozu, tarçın, 3 adet yumurta,
Karamel sosu/ 1,5 bardak krema, 3/4 bardak toz şeker

Muz haricindeki tüm malzemeyi mikser ile çırpın. Çatalla ezdiğiniz muzları ilave edip mikserle bir kez daha çırpın. Yağlı kalıba döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Krema ve şekeri şeker iyice ağdalaşana dek pişirip sos haline getirin. Ben çavdar unu kullandığım için koyu kek üzerinde kon trast sağlamak adına sosa tam karamel hali aldırmadım, ama beyaz un ile tarifi uygularsanız karamel daha şık duracaktır. Soğutup kalıptan çıkardığınız kekin üzerine sosu dökerek servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder