12 Mart 2013 Salı

KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI/ çorbalar

Sebzelerde köz tadını çok severim, yemişimsi tadı ortaya çıkarır. Eğer sizde seviyorsanız bu tarifi mutlak deneyin.

Malzemeler; 4 adet domates, 1 adet kırmızı soğan, 1 baş sarımsak, tuz, karabiber, kekik, zeytinyağı, 1 kaşık biber salçası, su, isteğe göre balzamik sirke, 2-3 adet kesme şeker

Soğan ve domatesleri dörde bölüp fırın tepsisine yerleştirin. Bir baş sarımsağı ekvatorundan ikiye bölüp tepsi ye ekleyin. Baharatları ve zeytinyağını üzerine döküp 200 derecelik fırında 45 dakika közleyin. Biraz ılınınca domateslerin kabuklarını alın, sarımsakları sıkıp kabuklarını ayırın. Tüm malzemeyi rondoda salça ilavesi ile iyi ce çekin. Karışımı tencereye alıp şeker ve sevdiğiniz kıvama gelene dek su ekleyip salça pişene dek kaynatın.  Servis sırasında isterseniz kaseye biraz sirke ekleyebilirsiniz. Kaşar rendesi ve kruton ilavesi de ola bilir tabii .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder