17 Mart 2013 Pazar

MANTARLI PİRZOLA/ et yemekleri

Niye pirzola? Canım çektiği için..yoksa bonfile vs. yassı bir et ürünü kullanabilirsiniz. Yeterki dövdürmeyin. Bir de kolayki, evde yemeğiniz ve malzemeniz yoksa bile eti aldıktan  yarım saat sonra nefis bir sofraya otu rabilirsiniz.

Malzemeler; 10-12 adet kuzu pirzola, 1 kase kurutulmuş porçini mantarı, tuz, karabiber, kekik, zeytinyağı

Kurutulmuş porçini mantarları tuz ve biber ilavesiyle rondodan çekip toz haline getirin. Oda sıcaklığındaki pirzolalarınızın iki tarafını da yağlayıp bu karışıma bulayın. Yağ karışımın yapışmasını sağlayacaktır. İyice yük sek ateşte kızdırdığınız tavada etlerin her iki tarafını dışları kıtır, içleri pembe olacak şekilde 3 dakika kızartın. Varsa salatayla servis edin, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder