10 Mart 2013 Pazar

TUZLU İRMİKLİ KEK/ hamurişleri

Malzemeler; 280 gr ince irmik, 85 gr un, 2 kaşık soda, 1 adet yumurta, 150 ml süt, 400 ml yoğurt, 1 adet kırmızı biber, 2 adet yeşil biber,  20-25 adet siyah+yeşil zeytin, 150 gr beyaz peynir, kekik, 1 kaşık tereyağı

İlk önce oda sıcaklığındaki tereyağı ile yumurtayı mikserde çırpın. Biberleri ve çekirdeklerini çıkarttığınız zeytinleri ince kıyın, peyniri ezin.Yağlı yumurtaya sırasıyla diğer malzemeleri ilave ederek hafif boza kıvamında bir kek hamuru oluşturun. Fırın kabını yağlayarak hamuru dökün. Fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder