17 Mart 2013 Pazar

BAHAR PİLAVI/ makarna+pilavlar

Bahar pilavı bahar coşkusuyla ortaya çıkan, mutlaka benzerleri olan ama yine de şahsıma munhasır bir tarif. Bu tarifte eğer bulabilirseniz sertleşmemiş, içi değil kendisi yenilebilen araka/ sultani bezelyede kullanmanızı tavsiye ederim, muhteşem oluyor.

Malzemeler; 300 gr iç bakla, 3-4 adet enginar göbeği, 1 demet dereotu, yarım demet taze nane, 1,5 bardak baldo pirinç, zeytinyağı, tuz, şeker, limon suyu

İç bakla ve enginarları tuzlu-limonlu suda haşlayın. Dereotu ve naneyi kıyın. (Araka varsa onu da haşlayıp soğuk suda blanşe edin, yeşil rengini kaybetmesin) Tuzladığınız pirinci sıcak su dolu bir kasede kabartıp süzün Pirinci yağda çevirip parlattıktan sonra bire birbuçuk ölçüsünde suyunu, iç baklayı, küp doğradığınız enginarla rı, tuz ve şekeri ekleyip pişirin. Pilav kıvamına geldikten sonra otları ekleyip yarım limon suyu sıkın ve demlen meye bırakın. Pilavı farklı şekilde yapıp soğuk yenen salatamsı bir lezzette yakalayabilirsiniz. Yine bire bir buçuk ölçüsünde su ve pirinci, pirinci hiçbir işlemden geçirmeden tuz ve şeker ilavesiyle direkt tencereye ala rak kaynatın. Kapağını  kapatıp kısık ateşte 20 dakika pişirin. Söz konusu tüm malzemeyi ve sızma zeytinyağı nı ekleyip karıştırın, servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder