24 Mart 2013 Pazar

CRUMBLE/ tatlılar

Crumble çok ünlü bir İngiliz tatlısı. Kelime anlamı olan parçalanmak-ufalanmak deyiminin tam  yerine otur duğu ufalanmış hamur görüntüsüne sahip. Bende tamamiyle İngiliz işi olsun diye 24 Kitchen yemek kanalından bir İngiliz aşçının tarifini kullandım.

Malzemeler; 4 adet elma, 2 adet armut, 125 gr toz şeker, 125 gr tereyağı, 1 adet portakal suyu ve kabuğu nun rendesi, kuru meyveler (ben birer avuç ceviz, kuru kayısı, kuru üzüm kullandım, zevke ve depoya bağlı) tarçın
 100 gr un, 100 gr yulaf ezmesi, 100 gr esmer şeker, 100 gr tereyağı (soğuk)

Meyveleri dilimleyip tencereye alın. Tereyağı, şeker, portakal kabuğu ve suyu, doğradığınız kuru meyveleri ekleyip şeker karamelize olup meyveler yumuşayana dek pişirin. Karışımı fırın kabına alın. Hamur için un, küp kesilmiş tereyağı, yulaf ezmesi ve şekeri yoğurun. Yağın iyice pürüzsüz olması gerekmiyor, ufalanmış hamur görüntüsünden panik olmayın. Crumblenin püf noktası da o zaten. Hamuru topak topak meyveli karışımın üzerine yerleştirip 180 derecelik fırına verin. 25 dakika sonra servise hazır. İngilizler bu tatlıyı yanında dondurma veya krema ile servis ediyorlar, karar sizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder